lördag 18 juli 2015

Grekland: Ja i Tyskland, men det är Merkels förtjänst. 60 ledamöter av 306 röstade nej.
Merkel har ett mycket stort förtroende i Tyskland och får sägas vara EU:s inofficiella ledarperson i dag. Holland försöker ha lite andra uppfattningar ibland men stöder Merkel till slut. I Tyskland är Merkel ohotad.Men om krisen fortsätter, om nya räddningsaktioner behövs...?

Putin har fastnat i sin egen fälla säger ryska experter. Ju längre krisen i Ukraina pågår ju svårare för Putin, låter det dn.se/världen. Minskuppgörelsen om eld upphör, också den med Merkel i huvudrollen, har inte hållit. Striderna har ökat på sista tiden. Putin har lyckats skapa en allt starkare folklig motståndsrörelse i Ukraina.Sanktionerna pressar honom.Varje. dag är en förlust.
Om man inte håller en uppgörelse, ska sanktionerna öka. Det är bara ekonomisk press Putin förstår, låter det och jag instämmer.

Sverige ger tillstånd för euroländerna att sända pengar till Grekland från EU:s gemensamma krisfond EFSM, mot garantier att inte svenska skattebetalare ska drabbas. Svårt att bli upprörd över det.
Det är självklart att inte svenska skattebetalare ska drabbas av en kris som euron skapat och där Sverige inte är med. Att låta euroländerna använda en liten summa gemensamma EU-pengar för att lösa krisen i Grekland är väl bara bra för alla parter. EU-nämnden, också med V och Mp syns vara eniga med förre EU-parlamentarikern Carl Schlyter (Mp) som ordförande. Men var går gränsen?
För övrigt åkte nu Lasse och Christina hemåt efter några trevliga och fina dagar med oss på Bohus-Malmön. 

Inga kommentarer: