tisdag 14 juli 2015

Uppgörelse  Grekland, men bara tillfällig paus i krisen. Den ska igenom i Grekland och den ska igenom i 18 euroländer och sedan ska problemen lösas är det tänkt under tre år efteråt. Jo, jag tackar.
Bra med en uppgörelse naturligtvis. Det har jag argumenterat för. Alla är vinnare, säger Merkel. Alla är förlorare säger Der Spiegel och andra tyska tidningar. Det visar att det var en bra kompromiss. Att samarbetet, trots problemen med euron kan fortsätta är viktigt. En översyn av hela eurofrågan borde nu göras. De nationella parlamenten i Tyskland, Finland, Nederländerna, Slovakien, Estland och Österrike ska godkänna uppgörelsen. Det räcker med ett nej...Finland och Estland ligger närmast...

Det är tio gånger högre räddningslån nu på 84 miljarder euro än det som fanns kvar i det gamla räddningsprogrammet och sannfinländarna gick till val på inga mer lån till Grekland
Det säger sig själv att inte Finland vill riskera att den nya regeringen spricker efter bara några månader om sannfinländarna säger Nej. Estland har tidigare fått hårda åtstramningsprogram och följd dem. De vill inte ge Grekland nya chanser som inte Estland fick.

Och dettta är bara andra delen. Först ska Tsipras få igenom hela programmet i sitt parlament i Aten och det.....kan vara svårt nog.

Bra artikel av Riksidrottsförbundets ordförande Björn Erikson;idrottsrörelsen "är en nyckelspelare i integrationen"dn.se/debatt
Det bästa sättet att snabbt komma in i ett samhälle är att träffa folk och få vänner, bekanta och arbetskamrater. Det vet jag efter mycket arbete i andra länder som reseledare. Hur snabbt kom man inte in i Italien om man jobbade på ert italienskt hotell och talade med ägare, hovmästare, bartenders, och beachpersonal. Idrotten är en sådan ingång. Du träffar människor snabbt.
För övrigt blir det nu en baddag och i morgon kommer Sonjas kompisar Lasse och Christina till Schabraket. Bara roligt nu.

Inga kommentarer: