måndag 27 juli 2015

Hemma igen från Bohus-Malmön  och tittar på gräsmattan, oj det blir inte lätt att klippa, fram med lien och det går väl så där. Växer mycket på en dryg månad.
Fantastiskt fina veckor på Bohus-Malmön. Varför åker ni till Västkusten när vi har så fin skärgård här hemma,säger våra vänner ibland. Visst, Stockholms skärgård är fantastisk med alla gröna öar men Norra Bohusläns kala klippor och gråa berg är det också. Jag sätter ingen skärgård mot den andra båda har sina kvaliteter och är vackra på sitt sätt.

Nu ska vi läsa post och klippa gräset och häckarna och ta fram fiskegrejorna till det årliga fjällfisket med Fjällfiskets Vänner, Raymond, Bosse, Bengt och Uffe. Till Östra Vattensjön vid Anaris.

Gläds över att Obama nu får skörda lite framgångar i Kenya, under sitt presidentskap. Det är han värd.
Den stora uppmärksamheten i Kenya har skapat medvind för Obama efter ganska hårda år i Vita Huset med republikanerna i kongressen och avslöjandena om övervakning också av europeiska politiker, som Merkel. Men nu har sjukvårdsreformen godkänts av Högsta Domstolen, samkönade äktenskap är lagliga och Obama har fått igenom reformer i klimatpolitiken.
De största framgångarna är ändå utrikespolitiken,de diplomatiska framgångarna med Iran om kärnvapen och öppningarna med Kuba. Obama är värd framgångar och förtroendet för honom ökar.
För övrigt blir det nu gräsmattan och postbunten.


Inga kommentarer: