måndag 6 juli 2015

Nu är det dags att tala ur skägget, började den nyskäggiga Björklund sitt tal. Och tal blev det, men inte så mycket nytt trots nytt skägg. Minska flyttskatten var det mest konkreta-och bra.
Det allvarligaste hotet i dag är Ryssland. Vår frihet är värd ett försvar. Men han nämnde inte Nato, vad jag hörde.

Grekland blev nästa ämne, högaktuellt med folkomröstning om skuldkrisen samma dag.
Men valsedeln är "rena grekiskan". roligt och rätt. Vad röstar man om? Förslaget till avtal är återtaget av trojkan, säger jag, men utgår ifrån att det var detta Björklund menade.Vi värnar EU-samarbetet oavsett storm, sa Björklund. Innerst inne vet han att euron inte fungerar för 19 länder med så olika förutsättningar.

Jag curlar själv barn men vi måste sluta curla vuxna människor
Det behövs mindre rödgrön curling och mer socialliberalism, sa Björklund. Och socialliberalism återkom många gånger och det är något nytt från Björklund.

Minskas flyttskatten var Björklunds konkreta förslag - och mycket bra, men han sa inte ta bort...
Regler, skatter, subventioner styr bostadspolitiken. Ren planhushålling, men "det är varken plan, hus eller hällning". Flyttskatten stoppar rörligheten på bostadsmarknaden. Sänk flytatskatten, fick vi höra men inte ta bort den.

Sverige och även Folkpartiet behöver förnyelse på riktigt
Och då var det socialliberalismen igen. Men bort med (säger jag) flyttskatten. Det är ett bra förslag.
För övrigt blev det en heldag för Sonja och mig på klipporna längst ut på Bohus-Malmön med bad och lite ät- och drickbart.

Inga kommentarer: