fredag 3 juli 2015

Miljöpartiet och Fridolin i Almedalen: Skola och miljö/klimat var huvudämnena. Ett bra tal, framför allt att han inte kritiserade något annan parti, utan bara talade om det egna partiet.
Kanske lite glest med förslag men många vackra formuleringar vad partiet står för. Han började med att citera Stefan Löfvens tal i måndags som talade om landet "Där våra små får drömma stort". Han behöver ju ha goda relationer till statsministern som tog ovanligt mycket tid till skola i sitt anförande..

Självtillit, egenmakt och arbete
Var temat för utbildningen. Sedan kom det många poetiska självklarheter som inte var dåliga, men som heller ingen är emot som."Alla skolor ska vara bra skolor". Emot? Någon? Läsa. skriva, räkna garanti. Emot? Någon? Ingen ska lämnas efter och ingen ska lämnas ensam. Emot? Någon?

Det konkreta förslaget var ett beslut som regeringen tagit bara  några timmar före Fridolins anförande att Skolverket ska ta fram en fördelningsnyckel så att skolbidrag går "till de skolor som behöver dem bäst."

Nu rivstartar vi klimatpolitiken och lämnar kärnkraftspolitiken
Det är väl lite sent att tala om att rivstarta klimatpolitiken  nu, men det är ett riktigt konstaterande att kärnkraftsavvecklingen nu ser ut att ha inletts. Ser ut,....skriver jag. 3-4 av de äldsta kärnkraftsverken ska avvecklas. Bra,men vi vet inte om Vattenfall eller något annat energibolag planerar några nya, som i Finland.

Bra gjort av Fridolin att tacka Fredrik Reinfeldt och Annie Lööf som står för öppenhet och mänsklighet i flyktingpolitiken.
För övrigt ska han ha ett erkännanden också för att inte ägnade en enda sekund åt något annat parti än sitt get. Det tror jag folk uppskattar.

Inga kommentarer: