söndag 12 juli 2015

Känner lite dåligt samvete för folkmorden i Srebrenica i juli 1995, men allt var inriktat på det första valet till EU-parlamentet i september samma år.
Okunskapen om vad som hände i Srebrenica var stor i hela världen. Uppgifter kom ut sporadiskt och med olika budskap under lång tid efteråt. I Sverige fanns ett svar till på okunskapen och det var det första EU-valet i skulle ha i september samma år.som allt var inriktat mot. Ingen ursäkt men ett försök till förklaring.

Nu ska Sverige fortsätta driva på för att Bosnien-Hercegovina kan bli medlem i EU för att förhindra framtida liknande konflikter, men det kommer att ta 8-10 år.

Det grekiska parlamentet har med stor majoritet sagt ja till den nya reformplan som presenterats. Förtroendet för den grekiska regeringen har dock minskat,främst för osäkerhet om man verkligen kan leva upp till sina löften. 19 eurofinansministrar i eurogruppen måste vara eniga. Vad säger Estland, Lettland, Litaueen, Spanien,Irland....?Hörde att toppmötet med stats- och regeringscheferna i dag är inställt. Varför? Kanske kommer besked.
För övrigt ska jag sedan ner till Olle och se på finalen i Wimbledon mellan Federer och Djokovic. Har Federer en bra dag vinner han.Hälsningar från Bohus-Malmön.

Inga kommentarer: