tisdag 29 september 2015

Bra att Putin och Obama träffas och talar med varandra men det är Obama som har rätt om Assad och inte Putin. Assad är ansvarig för 90 procent av de som dödats...
Putin vill komma med i världens centrum. Han vill få bort Krim och Ukraina från dagordningen och han vill tala om att Ryssland är en stormakt, som de inte är längre. Han behöver detta för att överleva och då blir Assad och Syrien ett verktyg genom FN. Nej, Assad måste bort så snabbt som möjligt.

Han hoppas naturligtvis att sanktionerna mot Ryssland ska stoppas. De är ett svårare hot mot Putin än vi kanske förstått eftersom det är rika personer med stor inflytande i Ryssland som drabbas och kommer på konfliktkurs med Putin.

Den spanska regeringen med premiärministern Mariano Rajoy måste naturligtvis tala med sitt eget folk i Katalonien. Om han inte gör det har han ju indirekt sagt att de inte är spanjorer och att han inte bryr sig om dem.
Om Katalonien då vill lämna Spanien har han ju ett stort ansvar för det själv. Och Katalonien kan bli en svår fråga för EU. Kraven på självbestämmande kommer från många regioner som Baskien, Flandern, Skottland. Öka regionernas självbestämmande är mitt råd. Om Katalonien bryter sig ur har Spanien vetorätt om Katalonien ansöker om EU-medlemskap och då blir krisen riktigt allvarlig.

Tragiskt, egoistiskt och dåligt beslut om Slussen 
Tragiskt att inte Mp, V och S kunde stå fast vid sin tidigare ståndpunkt då de var emot. Varför? Egoistiskt när Stockholmare bara tänker på Stockholm. Vilka är det som åker in till Slussen? Tio års kaos.Var ska bussterminalen vara? Dåligt eftersom Plan B hade varit mycket bättre, gått mycket snabbare, blivit mycket billigare och med bussterminalen kvar på nuvarande plats.
Nu måste jag koppla bort politiken för en stund och målar i vitt på baksidan av huset.

Inga kommentarer: