torsdag 24 september 2015

Krigens orsaker måste bli huvudfrågan nu för att minska mängden flyktingar. En flygförbudszon över Syrien skulle få stopp på Assads fruktansvärda bombningar av sin egen befolkning.

EU måste nu ta tag i den frågan på allvar och försöka få med så många länder som möjligt. FN är förlamat genom Rysslands veto mot sådana insatser eftersom Putin själv stödjer Assad.
Att EU tar tag i flyktingorsakerna är väl också naturligt eftersom det är till EU-länderna flykten är störst efter alla grannländer.

Här vore det naturligt med ett fortsatt samarbete i gruppen Tyskland, Frankrike Österrike och Sverige som också drivit på hårdast för fördelningen av flyktingar. Det är inte fel om Löfven försöker få med sig dessa länder på den vägen. Det skulle verkligen vara en framgång. Det är inte fel om Centern på stämman väcker frågan heller. Det skulle sitta fint. Vi skulle få stor uppmärksamhet på rätt åtgärd.

För övrigt blir det nu buss, T-bana och Centertåg till C-stämman i Falun. Ska bli roligt. Integrationen med avkortad tid på asylboenden för snabbare väg till jobb och Nej till Nato blir huvudfrågorna. Sverige ska inte gå med i en kärnvapenklubb. Återremiss och en ordentlig utredning och analys blir då yrkandet på stämman


Inga kommentarer: