onsdag 30 september 2015

Jag litar inte på Putin. Hans FN- närvaro, har mest inrikespolitiska motiv, Att stödja Assad är ju som att stödja djävulen själv som varit den som dödat 90 procent av de syrier som dött i kriget.
Putin använder EU som ett verktyg för att slippa debatten om Krim och Ukraina. Får han västs "förtroende" räknar han med att kunna minska, sanktionerna mot Ryssland och komma hem som segrare på den internationella scenen. Putin gör allt för att behålla makten som börjat svikta under Rysslands ekonomiska  problem, sanktioner och avskärmningar internationellt.

Om kriget i Syrien klingar av vill Putin komma hem som världsmedlare,
segrare och den som fick flyktingvågen att stanna upp. En politisk lösning där diktatorn Assad fortsätter i Syrien är utesluten.

Visst har Löfven stärkt sin roll som statsminister de senaste månaderna genom sina internationella insatser för flyktingarna i Sverige och i EU, men Batras tystnad har hjälpt honom.
Han har stärkt sin roll internationellt, det är tveklöst, inte minst de sista veckorna med samtalen i EU och i FN. Han har stärkt banden till Merkel och Hollande.Han och Centern har varit ledande i integrationsdebatten i Sverige. Den andra halvan av framgången står Batra för som närmast verkar rädd i sin roll som oppositionsledare och alldeles för kontrollerad  som ger samma svar gång på gång till intervjuaren.
För övrigt blir det lite målande och skrivande på "boken" och så en debatt om Nato i kväll.Inga kommentarer: