onsdag 9 september 2015

Bra av Merkel och Löfven att tala sig samman om allas ansvar för flyktingar. Fler lände ska ta emot flyktingar och "Vi kommer att hitta en lösning kanske inte i morgon eller nästa vecka men vi ska klara det."
Så låter det från Merkel som i dag styr EU och som det är naturligt för Sverige att ha nära samarbete med eftersom Sverige och Tyskland tar emot mest flyktingar och krisen är ett faktum. Det tar naturligtvis tid att ändra en politik som i så hög grad förändrar ett land som en kraftig befolkningsökning. Tyvärr finns i botten i hela världen en rädsla eller oro för invandring, men i längden stärker det länderna,

Jag läser i media att Löfven får kritik för att han inte tagit på sig "ledartröjan" i flyktingfrågan. Han är ingen Olof Pelme, han är ingen "stå upp politiker",han är Löfven.
Det viktiga är inte att alltid stå i TV-rutan. Det viktiga är resultat. Frågan om kvotflyktingar går långsamt framåt och allt fler länder tar emot. Det blir svårare för de länder som inte gör det att stå emot. Inte minst den egna befolkningen reagerar och agerar som vi ser i Ungern, Österrike, Tyskland, Sverige....Öststaterna kommer också att inse detta när både omvärlds-, och inlandstrycket ökar.

Vem är flyktingsmugglare? De som tar betalt och inte bryr sig om människors liv är det naturligtvis. Men de som bryr sig om människors liv, inte tar betalt men bara hjälper utsatta människor över en gräns?
Nej, de är inte människosmugglare. De är människoräddare som inte ska behöva känna att de är lagbrytare när de hjälper människor i nöd. Min vän som åker till Ungern och hjälper flyktingar därifrån till Tyskland och Sverige med sin egen bil eller i en hyrd buss är inte människosmugglare.
Han är människovän.
För övrigt åker jag nu in till morgonmöte med styrelsen i Gustavsbergsbadet och diskuterar ägardirektiv sommarverksamheten och ekonomin. Badet är uppskattat, mycket uppskattat.

Inga kommentarer: