torsdag 3 september 2015

Centern har verkligen hårdstartat den politiska hösten och mer blir det inför och efter stämman i Falun. Och det är bra förslag och insatser hittills med undantag för Nato.

Sänkta ränteavdrag är väl inte något folk med villa- och bostadsrättslån hurrar för,
men de flesta förstår nog risken med en framtida bostadsbubbla, som kan bli dubbelt värre. Annie vill ha en blocköverskridande uppgörelse. Det vore det bästa, men hittills nej både från regeringen och övriga borgerliga partier. Ta det lugnt. Det kommer.
En stegvis sänkning från 30 till 20 procent under tio år borde väl vara möjligt.

En vab-bonus är ett annat bra förslag som stärker jämställdheten eftersom kvinnor tar ut fler dagar än män.
Om det ska få någon effekt måste dock moroten för männen vara så stor och god att den inte blir lika effektlös som jämställdhetsbonusen. Vet inte om det är så bra att avskaffa vårdnadsbidraget. Centern var ju  det parti som drev igenom bidraget en gång, men det var förstås längesedan. Valfriheten...

Annie gjorde också en bra insats går i debatten med Jimmy Åkesson om flyktingpolitiken
Centern har en öppen och human syn på flyktingar, migranter och invandrare. Sd vill i princip stoppa allt och flyktingarnam ska tas om hand i sina hemländer eller grannländer. Men det görs ju redan och det är självklart att Sverige ska vara ett öppet land och visa medmänsklighet och solidaritet, Bra också att det är Centern som tar den debatten. Det är just frånvaron av debatt med Sd som stärker dem.
För övrigt ska jag nu läsa lite stämmohandlingar inför Falun och förbereda några möten.

Inga kommentarer: