söndag 6 september 2015

Fantastiskt att så många människor  har hjärta när man ser alla insamlingar för de hotade, flyktingarna, Rädda Barnen, Röda Korset, SR, DN med #jagdelar.
Man blir glad, man värms i kroppen, det finns känsla och känslor. Inte bara reagera utan också agera Det stärker gemenskapen  i samhället.
Jag gör också vad jag kan men väntar nu otåligt på förslagen från EU om fördelningen av flyktingar i EUropa där Jean-Claude Juncker nu sägs jobba fram ett förslag om fördelning av 140 000 flyktingar, någonting helt annat än de 40 000 det var fråga om i första rundan.

Jag  tycker att Merkel ska ha en stjärna i himlen för sina insatser som naturligtvis bidragit till att andra regeringschefer och företrädare också vågat göra samma sak.  David Cameron ändrade sig t.ex och ska ta emot fler.
Tragiskt och motbjudande att Orban nu talar om att militär ska sättas in längs gränsen mot Serbien. Andra öppnar, han stänger, men han har faktiskt muttrat om att också Ungern kan ställa upp på en fördelningsnyckel. Hoppas, men.....

Sansat förslag om amorteringskrav som nu stöds av 7 partier i riksdagen - bara  Sd emot
Det glädjer mig att partierna kan komma överens över blockgränsen och att förslaget också är sansat. Det ska inte gälla befintliga lån och det är bra, för då skulle det bli en retroaktiv lagstiftning. Det ska heller inte gälla nys lån till ny bostäder, också bra för att inte hindra unga från att satsa på en bostad.
För övrigt åkte vi till Sjöstugan i går och Sonja och jag och åt middag hos Elisabeth Dingertz och Leif. Skärgårdstallrik och räkmacka. Gott och man behöver inte äta på ett tag.... Trevligt och lättsamt dessutom. Kan rekommenderas.   

Inga kommentarer: