onsdag 30 mars 2016

Alliansen till val på gemensamt valmanifest, inte oväntat, men det är långt dit och flera uppförsbackar.
Det är partisekreterarna som framför budskapet på dn.se/debatt. Det är inte oväntat och det är inte särskilt utmanande heller. För att inte säga ganska tandlöst. Men det är ju ett besked i sig. Ett varv till med Alliansen.
Allmänt sett är jag inte särskild positiv till blockpolitiken,
främst för att de enskilda partiernas budskap kommer bort i det ständiga kompromissandet. Nu ska nog sägas att partierna sedan valet 2014 och särskilt under flyktingkrisen och kring arbetslösheten kommit med många egna förslag som varit rena partiförslag. Det är bra och det säger man också att man ska fortsätta med - inom ramen för "den starka värdegemenskapen" i Alliansen.

Nu ska migra-, och integration bli gemensamt liksom vård, omsorg, skola och bostäder.
Här ser vi ju redan problem med M, FP och Kd på en allt hårdare sida i flyktingpolitiken och ett fortsatt öppet Centerparti som på ett helt annat sätt ser till människorna. C ska inte backa.Vi är nybyggarpartiet och slår vakt om människovärdet.

Löfven träffar FN-chefen Ban Ki-Moon om ökat FN stöd i flyktingfrågan.
Det är utmärkt. Man frågar sig bara varför EU inte har engagerat UNHCR tidigare i diskussionerna med Turkiet. Hur kan man lämna världens flyktingorgan utanför en så stor uppgörelse? Nu får EU, Sverige och alla EU-länder kritik i stället, Här kan Löfven göra en insats.Bättre sent än aldrig.Inga kommentarer: