lördag 26 mars 2016

S går fram och Sd minskar lika mycket i DN/Ipsos. Trenden att Sd går fram kan bara kopplas till flyktingfrågan.
Det är en fråga som dominerat debatten totalt sedan Jul och det är flyktingfrågan. S stora omsvängning mot hårdare tag med gräns-, och id-kontroller kom före Jul. Något direkt nytt i form av nya förslag har inte kommit sedan dess, men S har hängt i och Löven har stått fast. S ökar med 3.8 procent i denna mätning och SD minskar med 4.2 procent. Det verkar nästan precis som om dess väljare gått från SD till S..

Men så är det inte, även om inte M har ökat så tror jag många gått till M som också skärpt sin flyktingpolitik, ibland lite oklart, men...
De stora problemen har KD, V, MP och  KD som ligger kvar under 4-procentsspärren  och hur länge orkar partimedlemmarna se det...Ju närmare valet ju svårare blir det för Ebba B T, som inte lyft partiet. Vänstern med hyggliga siffror men minskar, trots att de synts mycket den senare tiden. MP har det svårast av alla partier med den sämsta siffran sedan 2006. Men har inte partiet spruckit än med besvikna medlemmar så klarar man de mesta fram till valet.

M ligger starkt, FP gör allt för att synas om vad som helst, men  har bara 5,4, centern ligger kvar på drygt 6 och nu kommer Annie Lööf tillbaka.
Det kan bli konflikter i Alliansen kring flyktingfrågan och låglönejobb. I flyktingfrågan är Centern ensam för ett öppnare Sverige och i låglönejobb har vi hotat med lagstiftning. Det tycker jag vi ska dra ner. Det är inte frihet, det är statstvång. Låt Fp och Kd ta striden med M där.
För övrigt hade vi en trevlig påskmiddag i går med Stoffe, Linda, Åsa, Micke, Emma, Sara, Hanna, Sonja och jag. Det var målning av påskägg, lite dragspel och sång, och nu kan Hanna spela gubben Noak på pianot. 

Inga kommentarer: