tisdag 29 mars 2016

Kärnkraftsmaffian i DN måste respektera politiska beslut - men visst får ni ha åsikter, även korkade.
En sådan går att läsa i dag i dn.se/ledare som har rubriken "Stäng inte reaktorerna". Där argumenterar tidningen för att  energiminister Baylans och energipolitiska talespersonen Lise Nordins (MP) artikel häromdagen i DN om 100 procent förnybar el om 20 år bara handlade om avveckling av kärnkraften. DN får skriva vad den vill, men om regeringen har målet 100 procent förnybar el om 20 år så är det en bra inriktning. Man hänger på Alliansens uppgörelse 2009. Kärnkraften ska där,klara sig på sina egna meriter och det säger kärnkraftsföretagen redan i dag att man inte gör. Fyra reaktorer ska avvecklas inom några år.

När en snart 50-årig strid om avveckling den farliga kärnkraften och satsning på förnybart äntligen börjar närma sig en uppgörelse då vill DN ha kärnkraften kvar.
Och det vill man bland annat genom att sänka effektskatten så att kärnkraften blir mer lönsam. Godnatt DN.

Rekordlågt förtroende för regeringen i ny mätning. Var det någon som väntade sig något annat efter flyktingkrisen?
Nej det var det nog inte. Är det någon som är förvånad över att endast 23 procent enligt mätningen anser att regeringen gör ett bra jobb? Alla regeringar  måste fatta beslut, somliga enkla andra svåra. Här var det svårt, så svårt att gränsen till regeringsspricka med Mp var nära.
Mitt råd: Regeringen och oppositionen bör göra upp om integrationen. Det är människor det handlar om och här bör regeringen erbjuda förhandlingar och Alliansen ställa upp.


Inga kommentarer: