tisdag 8 mars 2016

Turkiet håller på att lura skjortan av EU och dessutom få återuppta förhandlingarna om medlemskap och få en massa EU-pengar.
Vilka usla förhandlare. Ledsen att behöva säga det, men så är det. Merkel har också lurat sina egna EU-kolleger när hon, Turkiets premiärminister  A Davutoglu och Nederländernas premiärminister, som för närvarande är ordförande i EU:s rullande ordförandeskap,  Mark Rutte  förhandlat bakom ryggen. Vad man kom fram till presenterade man på lunchen i går utan förvarning och där sitter Hollande, Löfven och alla andra och för höra....förslaget.

Ett förslag där alla flykingar som kommit till Grekland från Turkiet ska skickas tillbaka och för detta vill Erdogan ha 3 miljarder euro till utöver de tre han redan fått, eller 60 miljarder svenska kronor.
Ingen kritiserar Turkiet för angreppen på kurder i sydöstra Turkiet.Ingen kritiserar Turkiet för att man tagit över en tdning som kritiserat regeringen. Tvärtom öppnar man för att återuppta förhandlingarna med Turkiet om EU-medlemskap som lades ner i somras när Turkiet anföll kurderna.

Nu är inte alla detaljer klara. Beslut ska tas  den 17-18 mars, om en vecka, men går det som det låter har Turkiet lurat skjortan av EU.

Och Sverige ska betala 600 miljoner till Erdogan utan minsta garanti att han ordnar någon skolgång åt flyktingbarn. EU-haveri, det öppna EUropa stängs och människorna som söker skydd får inget.

Inga kommentarer: