tisdag 22 mars 2016

Finns det någon annan värld att flytta till.? Den här börjar bli för farlig, nu är det krig i Bryssel...
Jag har svårt att koncentrera mig redan innan Bryssel i morse med värk efter höftoperationen. Så hör jag om dagens terrorhändelser på morgonekot och blir alldeles stum. Vad  är det som händer i vår värld? Finns det någon annan värld att fly till...eller?

Ytterligare ett tragiskt hot mot vår öppenhet och demokrati, men vad är det man vill uppnå?
Vad är det den självmordsbombare och hans eller hennes närmaste vill uppnå med dessa terrorbomber? Man dör ju och får aldrig se eller höra vilka effekter dödsterrorn hade... Har det funnits sådana verkligheter förut i världen? Vi måste naturligtvis i hela EUropa och världen försöka skydda oss mot sådana här terrorattacker. Vi måste öka samarbetet EU, FN och lokalt i civilsamhället.Men vi måste få veta man vill åstadkomma, vi måste...

Hörde också några forskare som i morse talade om att det är krigshandlingar det handlar om inte "bara" terror.
Terrorn har gått över till att vara ett krig direkt i samhället mot "någonting" som ingen förstår vad det är. Eller är det så att det är krig mot det samhället, överallt, så mycket som möjligt, så hårt som möjligt, så många döda som möjligt och så stor uppmärksamhet som möjligt. Och hur angriper man personer som själva vill bli dödade...?

Är det kanske så att de som ligger bakom dessa terrorattacker vill att vi "omvärlden" ska reagera militärt så att ett krig kommer till stånd i städerna på flygplatserna, vid T-banestationerna, vid caféerna.
Skapa död, kaos, osäkerhet, rädsla. Men för vilket syfte? Nu får jag de senaste ekorapporter om 26 döda, som, ökar hela tiden. Byt värld.

Inga kommentarer: