onsdag 23 mars 2016

Terrorn ska inte få knäcka oss, och det gör den inte heller. Men vi måste se vilka åtgärder som är bäst och klokast.
Vi ska fortsätta med vardagen och inte låta terrorn sätta mer skräck i oss än vad attackerna skapar. Då vinner IS och terroristerna. Det är precis det dom vill. Sätta skräck och förlama samhället. Jag skrev i går att jag inte vet vad "man" vill. Och vem är "man"? Nu vet vi att "man" är IS, som i går tog på¨sig dådet, och det var inte oväntat.

Men vad vill "man"? Vad vill IS? IS vill skapa ett islamiskt kalifat,
Erövra territorium från andra stater,Irak, Syrien, Iran,...Man vill införa medeltidslagar, man vill gå tillbaka i historien och utvecklingen i 1000 år. Kvinnor ska vara slavar.  DN www.dn.se/terrorn i Europa har i dag flera sidor om motiv, bakgrund och taktik. En är att skräcken och våldet mot lokalbefolkningen ska "provocera europeiska myndigheter och opinioner till diskriminering mot muslimer." Det ska sedan "driva muslimer i armarna på IS".Enkelt...så ökar man sitt "medlemskap" i föreningen.

Det stoppar man inte med militärt krig och arméer mot IS, som Frankrikes president med flera sa i går. Det är ju precis det "man", IS, vill.
Det går inte. Det måste stoppas genom förebyggande insatser, stopp för terrorresor, kunskap och utbildning i skolorna, se tidiga tendenser i utstötta barn som vill bli sedda och "berömda", levande eller döda. Det är där i vardagen, i lokalsamhället i civilsamhället vi ska börja Visst. det behövs militära instatser och säkerhetsåtgärder, men snälla, börja i rätt ända.Inga kommentarer: