lördag 19 mars 2016

Bra att EU försöker göra någonting, men är det en bra lösning? Om några veckor får vi se om båtflyktingarna är borta. Jag tror inte det. Bara nya vägar, nu över Medelhavet.
Och det är svårt att lita på Turkiet. Erdogan har ett helt annat motiv för en uppgörelse än EU och EU-länderna. Erdogan är inte intresserad av att rädda flyktingar utan av att stärka sig själv som den starke ledaren. Allt han gör handlar om honom själv och då menar man Turkiet och dess ledare Erdogan.

Erdogan får 50-60 miljarder kronor,
Han får börja förhandla om EU-medlemskap, han köper sitt eget folks stöd genom enklare visumregler, han tar emot flyktingar från Grekland men blir av med lika många syrier till EUropa och för detta får han betalt utan att vi kan kontrollera om han uppfyller kraven i flyktinglägren. Han får fortsätta kriget mot kurderna utan att EU säger någonting, han får fortsätta förföljelsen av egna oppositionella i Turkiet med fängelse, han får minska yttrandefriheten hur mycket han vill, stoppa tidningar och fängsla journalister.

Och vilka förlorar? EU tappar ansiktet, men de stora förlorarna är flyktingarna som flyttas fram och tillbaka som spelpjäser med barn, mormor och sjuka utan framtid.

Öppna gränserna nu med flera vägar in i EU, stoppa flyktingsmugglarna, snabbare asylprövningar och solidarisk fördelning av flyktingar i EU där alla länder ställer upp.

Och Sverige då. Du ska inte kunna tvinga den som fyllt 67 att sluta jobba bara för att passet säger så. Bra förslag från regeringen.
Alla ska ha rätt att jobba så lite, så mycket och så länge man vill under olika perioder i livet.

Inga kommentarer: