söndag 20 mars 2016

Rysslands spioneri ökar i Sverige och Västeuropa. Ryssland ägnar sig också åt att direkt påverka den svenska politiken och opinionen. Illa, mycket illa, men förstora inte.
Det är vad som sägs i Säpos årsbok. Därmed vill Ryssland påverka den säkerhetspolitiska debatten i Sverige bl a genom personal på sin egen ambassad. Ett scenario är att USA försöker ta över hela världen och att det bara är Ryssland som kan stå emot den växande amerikaniseringen.

Det är naturligtvis illa om det sker men var går gränsen mellan information och politisk påverkan. Och försöker USA verkligen ta över hela världen.
Informationstekniken, och sociala medier, som Putin försöker förbjuda eller kontrollera i sitt eget land används i andra länder som ett instrument för påverkan. Det visar väl bara Putins och Rysslands hela inställning till media och social debatt. Den är otroligt effektiv och vi ska nyttja den till 100 procent i väst för att skapa oro och nå,våra syften, säger Putin.

Men denna otroligt effektiva påverkan får inte användas i Ryssland. Den är livsfarlig och måste stoppas på hemmaplan.
Mitt svar. Ryska diplomater som är här och spionerar skall utvisas. Självklart, men förstora inte upp frågan och gör inte Putin större än han är, det är nämligen precis det han vill åstadkomma. Hot, skräck, jag är farlig, Låt inte Putin vinna propagandasegrar.

USA försöker erövra världen....Oj, Det är väl tvärtom, särskilt under snart åtta år med president Obama.
Han har verkligen försökt skapa dialoger med Iran, i Mellanöstern, i Syrien och nu åker han till Kuba för att förbättra gamla dåliga relationer som den första amerikanske president  sedan 1928..Skratta åt Putin.

Inga kommentarer: