tisdag 15 mars 2016

Vinner Tusk de fem delstatsvalen i USA dag så är han i det närmaste säker som republikanernas presidentkandidat. Och Clinton måste vinna minst 3 av fem för att vara "ledare" inom demokraterna
Det är ungefär som jag ser det i det amerikanska presidentvalet. Hillary vinner stort i Florida och North Carolina men måste vinna minst en delstat till för att "ha ledningen" inför fortsättningen. Viktigast är Ohio.

Vad gör Trumps motståndare i det republikanska partiet? Det är den viktigaste frågan i dag. Hans problem är inte Clinton och demokraterna utan de egna vännerna i hans eget parti.. Tråkigt att pengar, och i detta val egna pengar, som i Trumps fall, ska vara avgörande för ett val i världens mäktigaste stat. Det gnager på demokratin.

Så lyckades DN fånga in en sekundbild www.dn.se/världen där Merkel torkade sig i ögat som ska symbolisera katastrofen och gråten för förbundskanslern, Lite dålig journalistik.
Tvärtom tycker jag det verkar som om Merkel varit glasklar och tydligt visat att detta var ett förlustval, ett stort förlustval och att hon erkänner det.
Hon är en sådan person som nu går och laddar om. och snarare vill visa omvärlden att hon har haft rätt och ska fortsätta att få rätt..

Två starka tjejer. Hillary kommer att bli USA:s nästa president och den första kvinnliga och Merkel kommer att gå segrande ur flyktingkrisen i EU. 
Världen behöver fler kvinnor som vill och vågar.

Inga kommentarer: