fredag 18 mars 2016

Inte kommer våra barn att hurra för våra diskussioner och "eventuella" uppgörelser med Turkiet i flyktingfrågan. Hur kom EU-Turkiet  upp överhuvudtaget?
Svaret på det sista är Merkel och Tyskland som hade ett eget möte med varandra inför förra EU-toppmötet för två veckor sedan. Det var där som Merkel föreslog den agenda som de senaste två EU-toppmötena diskuterat med EU-Turkiet avtal och EU-Grekland avtal och byte av flyktingar 1-1 mellan Grekland och Turkiet.

Hade jag suttit i en förhandlingsgrupp och fått detta förslag till avtal på lunchen så vet i f-an vad jag skulle gjort. 
Risken för ett blankt Nej hade varit stor. mycket stor. Många länder är också kritiska till en uppgörelse med Turkiet, som man av goda skäl inte litar på. Massavvisningar till Turkiet betyder att tusentals flyktingar styrs till ett land som inte uppfyller de internationella krav på asyl och som för varje dag blir,alltmer aukoritärt med Erdogan i ledningen.

EU stärker Turkiet som land och därmed dess nuvarande ledning.
En diktatorisk regering stärks av 28 EU-länder och 100 000-tals människor blir beroende av ett avtal med ett land som brutit det mesta av av avtal tidigare. Illa, mycket illa.Och Sverige deltar i högsta grad i frontlinjen.

Och Sverige stödjer Frankrike med militär material för att bekämpa IS, där vi vet att de flesta av sådana drönare och laserstyrda bombare träffar civila och inte militära mål. Illa igen. Värdlandsavtalet heter det.

Inga kommentarer: