måndag 7 mars 2016

Jag litar inte för ett ögonblick på halvdiktatorn Erdogan men jag måste lita på Merkel som nu förhandlar med Grekland och Turkiet.
Det Merkel förhandlar om  är hårdare EU-gränser utåt mot andra länder och flyktingar som inte har asylskäl. Det är - om jag tolkar Merkel rätt - flyktingar från Afganistan, Irak, Iran, Pakistan. I Syrien pågår ett krig och då ska flyktingar från Syrien ha rätt till asyl, Men det är alldeles för många som flyr och då förhandlar Merkel med Erdogan och Davutoglu i Turkiet att landet mot 30 miljarder kronor ska förhindra syriska flyktingar.

Det är verkligen dubbelt. Syriska flyktingar som kommer från krig har rätt till asyl om de söker det i EU-land, men syriska flyktingar ska samtidigt hindras från att komma till EU-land av Turkiet.
Och det är Turkiet som gör ekonomiska vinster på affären på sådär 30 miljarder kronor. Turkiet ska förbättra flyktinglägren, skola, sjukvård, jobb.Vem kontrollerar det? Ingen utanför Turkiet. Lättförtjänta pengar för halvdiktatorn Erdogan.

Och han kan använda pengarna till att intensifiera kriget mot kurderna, stoppa tidningar som inte behagar honom och stärka sin egen personliga makt.
Och EU låter kriget mot kurderna, angreppen mot yttrandefriheten och de  mänskliga rättigheterna fortsätta i det egna landet utan att EU och Merkel varken säger eller gör någonting.Tvärtom öppnar EU de gamla förhandlingarna med Turkiet om medlemskap i EU. Ett haveri för EU och fruktansvärda liv för de som drabbas av det politiska spel som nu pågår.
Fler vägar för asyl in i EU, fördela flyktingar mellan länderna, Inga gränskontroller och taggtrådar.

Och viktigast stoppa kriget i Syrien och i Turkiet.

Inga kommentarer: