söndag 3 april 2016

Clinton byter spår, Sanders är besegrad nu gäller det Donald Trump och det borde inte bli svårt, med en sådan stolle som motkandidat. Jag har alltid gillat Clintons - både han och hon.
Hillary har en bakgrund och en erfarenhet som Trump inte har någonting av. Nu är det inte bara erfarenhet det handlar om, det är massor med goda egenskaper som behövs för att leda världens mäktigaste demokrati.

Hon har också insett detta och i hennes kampanjstab - som består av en majoritet av 30-åringar och yngre
- har hon förstått att satsa på bredd med feminister, HBTQ personer latinos, asiater och muslimer, Och det är där valet avgörs. Sociala medier står högt och personkontakter likaså. Och ett bra tema mot Trump "I stället för att bygga murar bör vi riva barriärer.". Solidaritet i stället för härskarteknik.

Men visst blir man förvånad över en kampanjbudget på 2 miljarder dollar, eller över 16 miljarder kronor. Den dyraste presidentkampanjen någonsin.
Nu är det USA, det går inte att jämföra med något annat land, men om "pengar är makt" stämmer någonstans så är det här. Nu är Trump miljardär själv så det kanske blir en "rättvis" kamp i alla fall. Men demokrati..?.Hur många kan skrapa ihop miljarder inför ett val...?

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson kräver att fler invandrare pendlar till jobben.
Det tror jag inte hon behöver kräva, Finns det jobb så kommer flyktingarna att slåss om dem. lång pendling eller inte. De är vana vid mycket värre saker...


Inga kommentarer: