fredag 15 april 2016

I dag startar folkomröstningskampanjen om ja eller nej till utträde ur EU i Storbritannien,
Dagens mätning 50-50. EU skulle må bra av en riktig omtagning.
Det har varit stor turbulens kring att lämna, Brexit eller stanna i EU under lång tid. Den tid som Cameron ställt kräv på återförande av makt från EU till Storbritannien för att han som premiärminister skulle kunna rösta för att stanna.EU-anhängarna har haft ett försprång men efter senaste tidens Cameronskandaler och terror är det nu jämnt. Unga vill stanna, äldre har fått nog.

Londons borgmästare Boris Jonsson, Tory, säger Brexit
och har en viktig roll, Jag säger att bara folkomröstningen i,sig visar att EU måste bli mer av samarbete och mindre av EU-stat. EU Brexit skulle kräva en riktig omtagning och fler länder skulle ställa krav på minskad EU-makt.

Nyheterna om ungdomar som köper terrorutrustning och planerar terrorresor visar hur viktigt det tidiga förebyggande arbetet är.
Och det är minst sagt förvånande hur tafatt myndigheterna hanterat saken. Ingripanden i någon form måste komma tidigt.

Bra artikel av Annie i DN dn.se/debatt om en arbetsmarknadskommission. Åtta år för jobb för nyanlända visar att det behövs. Det ska gå på några månader
Det är den viktigaste frågan och det måste gå att göra något åt snabbt. En kommission måste därför arbeta snabbt, mycket snabbt.Och Annie och Centern har förtroende i frågan.

Kaplan balanserar på ministerstolen. Dåligt omdöme är bara förordet. Han kan rent av vara farlig för Sverige. Löfven tappar förtroende så länge han är kvar.
Tyckte Jonas Sjöstedt hade bästa kommentaren i går. Red ut om han var medveten om vilka som var på middagen och kräv svar om han träffat Grå vargarna vid något annat tillfälle.
.

Inga kommentarer: