söndag 17 april 2016

Tisdagen och primärvalet i New York blir avgörande för Bernie Sanders eller Hillary Clinton i presidentvalet för demokraterna. Jag håller på Hillary.
Bernie Sanders har verkligen stuckit upp från det okända precis som Donald Trump gjort bland republikanerna. Han får ungdomar med sig, det är viktigt  men han får inte latinos och svarta med sig som Clinton. Höjd minimilön till 15 dollar per timme, beskatta spekulation hårdare på börsen och sänk kostnaden för studielån är hans huvudfrågor. Han är född i New York, kan vara en fördel men ännu större fördel borde vara att Clinton varit senator där och har betydlig mer erfarenhet av politik. Heja Hillary.

Snabbare väg till jobb, ger snabbare integration och väg till Svrige och sänker kostnaderna för asylsökande.
Det borde vara prio ett för en regering. Kontakten med samhället ger också språket snabbare än alla språkkurser kan erbjuda.40 miljarder kronor i budgeten för bostäder och bidrag i väntan på,jobb är åt h-e. Bort med byråkratin, Ta beslut om en tillfällig undantagslag för invandrare i jobb.

Bra av Kerstin Lundgren att föreslå också en egen granskning i utrikesutskottet om biståndspengar till bjudresor för att få plats i säkerhetsrådet.
Det är inte bara regeringen som ska berätta, Riksdagen ska granska och det bör också utrikesutskottet göra för att "bilda oss en uppfattning om hur den här kampanjen har bedrivits". Bra för att få klarhet i dag och undvika problem i framtiden.
För övrigt åker Jag, Sonja och Emma nu till Historiska museet på Östermalm, som Emma gärna vill se och det är väl skojigt av en tjej på 10 år.

Inga kommentarer: