fredag 8 april 2016

Stark nederländsk EU-kritik i folkomröstningen om samarbetsavtalet med Ukraina. Nu gäller det att dra fördel av denna på rätt sätt.
Vad då? rätt sätt? Som jag skrev i går tycker jag det är bra att EU-utvidgar sitt samarbete med Östeuropa där Ukraina är ett viktigt land. Ett samarbetsavtal är bra för freden och att det retar Putin kan vi inte bry oss om. Jag skulle inte ha något emot att ett samarbetsavtal  utvecklades också med Ryssland för att minska spänningarna, men vi får ta en pilsner i taget.Nu blir det förhandlingar här men det är viktigt att det samarbete som inletts fullföljs.

Det andra sättet den kraftiga nej opinionen var bra för handlar om EU själv. Det är en tydlig opinion mot den växande EU-makten och det är precis vad EU behöver.
Och detta är en tydlig signal till Juncker och EU-ledningen. Samarbete Ja- EU stat Nej.

Kd och främst partiledaren Ebba Busch Thor måste visa vad man vill med sitt parti nu på kommundagarna.
Det är det sämsta opinionsläget någonsin för Kd med tio mätningar i rad under 4 procent. Risken är uppenbar för en inre resning med först kvar på att återgå till mitten politiken och lämna högern och sedan krav på partiledaravgång om inget händer. Och då är det Adaktusson som gäller.
Ätergå till kärnväljarna med äldreomsorg,familjepolitik och sjukvård. Glöm Nato.

Det är bara att hålla med ministern Åsa Regnér; socialtjänsten befinner sig i ett krisläge, men det är regeringen själv som är ansvarig.
Jag ser det själv i Socialnämnden i Värmdö där jag sitter och flyktingfrågan och de ensamkommande flyktingbarnen har inte gjort saken lättare.Satsa på civilsamhället med nattvandrare och lokala insatser,Inga kommentarer: