lördag 30 april 2016

Bra att Sverige svarar resolut på  de ryska hoten. Vi bestämmer själva vår säkerhetspolitik.
Det är beskedet från alla ansvariga i Sverige efter de ryska hoten om vad som händer vid en eventuellt svensk Natoanslutning. Ryssland talar om kraftig utbyggnad av de militära resurserna i nordvästra Ryssland nära Sveriges landgräns och ryska fartyg skulle förses med kryssningsmissiler.
Ryssland vinner ingenting på att hota Sverige. Det vore mycket bättre både för Ryssland, Sverige, Nato och världsfreden om man försökte skapa en dialog.

Och det är inte aktuellt med någon Natoansökan heller säger Finlands utrikesminister Timo Soini.
Och det säger också den finske oppositionsledaren Antti Rinne " Ingentting i den här rapporten kan få oss att ändra åsikt. Finland behöver inte ansöka om Natomedlemskap." Klara besked. Sverige och Allianspartierna kan glömma en finsk-svensk gemensam Natoansökan och det är naturligtvis bra.

En mycket bra artikel i dag i dn.se/debatt om att göra Sverige till en ledande nation i resurseffektivitet.
Och det är en bred representation undertecknare från näringsliv, forskning och myndigheter. Mycket bra för Sverige och världen och kanske något som kan rädda Romsson och Fridolin också....Centern bör annars ta upp förslaget.

Otroligt klantigt skött från Mp med en golgata på flera veckor fram till partikongressen där Romson och Fridolin hängs ut i media varje dag.
Stockholm, Uppsala och Grön ungdom säger Nej till språkrören i dag, vilka blir det i morgon?


Inga kommentarer: