måndag 11 april 2016

Inte bara terrorattacker utan också it-attacker och info-stöld och förstörelse av servrar.
Det är en tragisk men samtidigt allvarlig utveckling som pågår i världen. Försvaret har blivit hackat av kriminella och är vidöppet för attacker. Universitet, myndigheter och företaga är också lika försvarslösa i Sverige. Det är överbelastningsattacker det handlar om. Man tycker kanske att Sverige med så högteknologisk nivå skulle klara sådant, men...Här måste vi bli bättre. Någon annan väg finns inte. Tänk själv om det blir en attack och svenska folket inte går att informera...eller blir felinformerade.

Vi vet inte varifrån men det är ändå här Putin och Ryssland komer in i bilden. DN:s ledare i dag dn.se/ledare  tar upp frågan och visar åt  vilket håll Ryssland har gått när det gäller inskränkningar i yttrandefrihet och mänskliga rättigheter. Vi är tillbaka till Sovjet. I går kom info om Putins eller hans medarbetares 200 miljarder dollar i skattepardis. Med de pengarna kan man köpa det mesta från info till mördare för att stoppa kritik från enskilda och journalister.
Jag hoppas fortfarande det ska kunna bli en öppning att få med Ryssland i ett europeiskt samarbete, men som det ser ut nu verkar det ligga långt fram i tiden....

Och vad händer i Ukraina där premiärminister Jatsenjuk sagt att han ska avgå, men inte varför.
"Jag har ett större uppdrag än att vara premiärminister. Grundlagsreformen, rättsreformer, medlemskap i EU och Nato" sa han. Vad betyder det? inte minst mot bakgrund av de två styckena ovan....?
För övrigt har det i dag gått en månad sedan höftoperationen. Håller på att trappa ner medicinen, går med bara en krycka, tränar varje morgon....En pilsner i taget, sedan blir det en riktig ölafton.

Inga kommentarer: