tisdag 26 april 2016

Turkiet hålla käften om vilka program vi visar på svensk TV om Turkiets folkmord på armenier, syrianer, assyrier och kaldéer för  hundra år sedan. Regeringen ska säga ifrån.
Det är otroligt utmanande av ett land att kräva att landet, i detta fall Sverige, ska dra in och stoppa TV-program som inte passar landet i fråga, i detta fall Turkiet. I söndags greps en nederländsk journalist i sitt semesterhus i Turkiet som hade "förolämpat" presidenten. Turkiet har också påverkat EU-kommissionen att dra in bidraget till Dresdens symfoniorkester som haft en konsert om folkmorden på armenier och andra som skedde för 100 år sedan.
Turkiet ska hålla käften om vad Sverige, Nederländerna och Tyskland och andra säger om Turkiets folkmord och erkänna dem.

MP krisen fortsätter och tragedin går mer över till komedi. Skall det hålla på så här fram till kongressen om tre veckor?
Jag undrar om media orkar hålla ut så länge och vad svenska folket säger när tragedin eller komedin är över. Att gå ut med en inbjudan till presskonferens med 45 minuters varsel i går och tala om att valberedningen får visst ta upp förslag om andra språkrör är ju ett fiasko. Det behövs det ingen presskonferens för att tala om. Det är en självklarhet för alla valberedningar i demokratiska partier.

Partier i kris måste vända med något nytt. Det bästa är något nytt starkt politiskt och det finns förslag.
Vattenfall kan skrota sina utsläppsrätter för 9 miljarder och Mp och S  kan liksom C och Federley redan gör driva på för sänkta utsläppsrätter i EU-parlamentet. Låt också effektskatten på kärnkraft vara kvar. Båda dessa "krav" borde regeringen kunna ställa upp på och rädda både sig själv, Mp och miljön. Ja, så var det löst.Inga kommentarer: