fredag 1 april 2016

År det verkligen ett bra förslag från USA att skicka tusentals soldater till Östeuropa för att "avskräcka" Ryssland.
Det är i alla fall vad som går att läsa i internationella media i dag. Det blir en helt nu brigad med 4000 soldater och 250 stridsvagnar, totalt då tre fullt bemannade USA brigader i Östeuropa. Det ska avskräcka Ryssland från att genomföra ytterligare annekteringar i Europa. är det tänkt.

Jag tänkte nästan  tvärtom.
Vore det inte en imponerande avslutning för Obama att fullfölja 90-talets inbjudningar till Ryssland då R gick med i partnerskap för fred och det fördes flera förhandlingar om nedrustning.. Varför inte föreslå Ryssland som medlem i Nato? Ska vi planera för krig eller för fred?

Kan någon förstå sig på Erdogan, annat än att det är makten som är viktig.
Ja, man undrar verkligen. I Tsykland har en video släppts med kritik mot Erdogan och hans stopp för media, yttrandefriheten och fängslandet av journalister som han inte gillar, Otroligt nog försöker Erdogan genom den tyske ambassadören i Turkiet att stoppa det som visas i Tyskland... Vad ska man tro om en sådan person som är president i Turkiet.

Det blir ännu mer obegripligt om man sätter in detta i samband med vad som nu sker där avtalet mellan EU och Turkiet om flyktingtransporter ska iscensättas i dagarna
Han gör upp med Merkel om, får 60 miljarder kronor för bytesaffären med syriska flyktingar och så förödmjukar han sin avtalspartner.  Maktgalen, visst, men vad hade han trott. Skulle Merkel hämta videon....?


Inga kommentarer: