söndag 24 april 2016

Den 26 april 1986 är jag i Sandhamn på en skärgårdskonferens med Dag Boman med flera och får beskedet; en kärnkraftsolycka, strålning över Sverige.
Oj. måste vara Forsmark, den ligger ju närmast. Vi vet fortfarande inte att det var Tjernobyl i Ukraina när vi åker hem från konferensen Jag kommer ihåg hur det kändes i magen. Jag var vice ordförande i Folkkampanjens styrelse och Lars Lindskog, som var ordförande, och jag kallade omedelbart till ett möte och en presskonferens. Kändes fruktansvärt tragiskt när alla rapporter strömmade in om strålskador i hela Norrland.

2010 skulle kärnkraften varar avvecklad. Så blev det inte men nu är det slut. Sol, vind och vatten har gått om och kärnkraften är inte lönsam.

Sänk inte effektskatten på kärnkraft nu utan avveckla också de sista reaktorerna. Det är ett budskap till främst Centerpartiet och Miljöpartiet. 

Låt inte Turkiet lura EU mer. 
Alla 72 punkter som Turkiet åtagit sig i uppgörelsen mellan EU och T i flyktingfrågan som att återskapa yttrandefriheten och sluta kriga mota kurderna måste vara uppfyllda innan visumfrihet införs till EU. Du har bollen Merkel.

Björklund håller sig fast men det är inget nytt, skolan med ständiga reformer när det behövs lugn och ro och Nato.
Men om kärnkraften är han tyst. Han förstår att han och L har förlorat. Nato- medlemskap går heller inte bra för Björklund när USA:s Natoambassadör nu sagt att Nato inte bör ta in nya medlemmar den närmaste tiden för att inte utmana Ryssland... Känner igen argumentet....ha

Inga kommentarer: