fredag 22 april 2016

Det blir en lång och hård debatt fram till Storbritanniens folkomröstning om två månader den 23 juni om Brexit eller Stay i EU. I dag ser Stay ut att leda med 10-11 procent.
I går var det en hel timmes debatt i TV:s delat Europa. Det är bra att media följer vad som händer i Storbritannien för det påverkar verkligen hela Europa och inte minst Sverige som har stor handel med EU och ofta tycker lika i diskussioner om EU:s framtid.

Det går inte att tvinga Ungern att ta emot flyktingar sa vår EU-kommissionär Cecilia Malmström.
Det är inte bra att tvinga flyktingar in i ett visst land heller. Det måste ske på frivillig väg. Ungern ska nu folkomrösta om flyktingar, ja eller nej och det kan sprida sig till fler länder som Polen. Jonas Sjöstedt menade att EU ska dra in pengarna till de länder som inte visar ansvar solidariskt. EU har tappat greppet och misslyckats med euron, ekonomin flyktingar och betalar nu pengar till ett land som  Turkiet som satt yttrandefriheten ur spel för att ta hand om flyktingar.

Annie Lööf talade om att förbättra EU, men hur? Vi behöver EU för klimatet, fluktingpolititken, terrorn, men EU ska göra mindre på andra områden, sa Annie.. Sd och Jimmy Åkesson var den enda som sa nej till EU:s utveckling mot en statsbildning och en EU-stat. Det tragiska är ju att hans parti är emot invandring och flyktingar och just den frågan är en av de naturligaste att samarbeta om när det handlar om att rädda liv.

Sverige bör liksom Storbritannien ta fram en lista på återföring av makt från EU där ett formellt undantag från euron är det viktigaste kravet.

Vi ska förhandla med EU om detta.Blir det ett Brexit måste vi vara beredda att folkomrösta. EU behöver ett omtag.


Inga kommentarer: