tisdag 17 januari 2017

Diktatorkandidaten Erdogan kommer nu få ett program som gör honom fullärd och övergår från kandidat till heltidsanställd envåldshärskare i Turkiet.
Det är en tragisk utveckling som pågått i Turkiet ända sedan Erdogan 2002 blev premiärminister.. Det lagförslag som nu ligger på bordet framtaget av Erdogan själv ger honom absolut makt. Premiärministerposten avskaffas och han blir statschef utan premiärminister.Tänk er kungen i Sverige som statschef med absolut makt och utan premiärminister som är framröstad i allmänna val. Erdogan får också rätt att styra med dekret och strunta i regeringen.

Erdogan kallar alla som inte tycker som han för terrorister och det är många
Det är flera miljoner kurder, det är hundratals domstolar med tusentals jurister, det är 125 000 statsanställda, det är skolor och det är tidningar och medieföretag och det är 600 vanliga företag som han kopplar till den islamiske exilpresidenten  Fethullah Gulen. Och det är oppositionella i partier som vågar tycka något annat än Erdogan,

Och med Erdogan gör EU affärer om stopp för flyktingar till Europa mot att han får fortsätta med sin terrorlagstiftning och sitt krig mot kurderna.
Något öppet samhälle finns inte i Turkiet och med nya lagen blir det ännu slutnare, Demokrati finns inte och fängslandet av människor som inte Erdogan gillar finns inte i en rättsstat.

Kunde vi inte pröva några nya anställningsformer i svensk sjukvår också som man gör i Norge.
Där kan man själv bestämma mer av vilken anställning man vill ha. Att arbeta hel-eller halvtid, 70-80- eller 100 procent, tre-fyra eller fem dagar i veckan eller till och med 7 dagar i rad men vara ledig i två veckor. Öppna för det också i Sverige.

Inga kommentarer: