onsdag 25 januari 2017

Nej, det här är ingen bra debatt som pågår inom Alliansen, M:s förslag om samarbete med Sd om budget och i riksdagen.
Det är tråkigt att behöva kommentera M-utspelet så kritiskt men det är ju verklighet. Jag tycker inte AKB riktigt är vuxen uppgiften som statsministerkandidat. Det är kanske just det hon upplevt själv och då kommer sådana här utspel. Totalt utan samverkan eller ens kommunikation med de övriga allianspartierna C, Fp,Kd. Det skapar ingen god samarbetsordning.

Som jag ser det har AKB inte stärkt sin ställning som statsministerkandidat utan tvärtom har den försvagats genom att hon inte får de andra tre partierna med sig.
Om man ska ta ansvar för en Allians som man vill fortsätta samarbeta med bör kan se till att man har hela Alliansen bakom sig när man gör uttalanden som berör alla. Det har inte AKB gjort. Det är ett nederlag och en försämrad relation om man får tre av de fyra partierna i Alliansen emot, eller alla andra, och det borde AKB ha tänkt på. Viss,du ska ha rätt att göra egna utspel som parti men om det i sås hög grad berör de andra partierna du samarbetar med fordras lite mer samordning om man ska behålla rollen som det samordnande partiet som har statsministerkandidaten.

Nu kommer Björklund fram och vill ta rollen som samordnaren och talat om att lugna ner sig och...
Han är väl inte den som samordnat sig i Alliansen precis. L har inte medverkat i Alliansuppgörelsen om energipolitiken och försvarspolitiken och driver också hela tiden framförslag på nya reformer inom skolan.

Annie Lööf är den som tagit störst ansvar för Alliansen och också bäst företrätt den utåt samtidigt som hon stärkt centerpartiet.
AKB har inte samma pondus och är väldigt opersonlig i sina framträdande. Annie har blivit mycket bättre och visat både pondus, personlighet och oräddhet i debatterna. Fortsätt med det.

Inga kommentarer: