tisdag 3 januari 2017

Massakern i Istambul: IS som ligger bakom den fruktansvärda blodspillan ville skapa kaos i världen och tala om det första timmen på den nya dagen.
Nu vill man skrämma världen med att tala om vilka platser som kan bli aktuella för nästa terrorattack. Det är precis vad IS nu gjort när man sänder ut bilder på platser i Turkiet som kan bli aktuella för nya attacker. Där finns universitet, högskolor, restauranger, Bosporenbron, turistmål. Folk skräms upp, polisen måste ständigt omorganiseras och kaos, rädsla och osäkerhet skapas i samhället. Jag frågar igen, Vem vinner på det? Varför, varför? Vi måste försöka få ett svar på det?

Världen är inte roligt när Putin förhindrat fredsinsatser genom Rysslands veton i fem år och nu får framträda ensam som världsfredens starke man.
Det är den tragiska realiteten. Den han ser som en seger. Först försörjer man mördaren och diktatorn al Assad med vapen, sedan går man själv in i kriget och hjälper honom med ryska bomber. När det bara är grus kvar och knappt några levande att bomba vill man ha fred och bödlarna gör själva upp fredsvillkoren. dn.se/ledaren. En tragisk beskrivning på vad som nu hänt och händer. Sverige kan se till att Säkerhetsrådet sänder hjälp och att inte Ryssland och al Assad bryter mot sitt eget fredsavtal. Gör det nu.

KD med Ebba Bush Thor och Mikael Oscarsson kräver att försvarsbeslutet 2015 görs om. Det är väl inget nytt. Den processen pågår för fullt.
Ja, något måste man göra när man ligger på 3,0 procent, men ibland, som nu blir det lite för mycket, för genomskinligt och nästan lite löjligt. Centern har redan föreslagit vad vad EBT nu föreslår, möjligen att hon vill  påbörja diskussionerna i januari och vi kanske sa februari. Heja.

Inga kommentarer: