lördag 7 januari 2017

Trump i hård press både inom och utom sitt eget parti om hackerattacken och Putin. Kan bli allvarligt, och borde bli det.
Granskning av Trump och Putin, åtal, riksrätt hörs det från flera håll i USA och Trump själv backar, Inte helt, men tillräckligt mycket för att det märks. Han talar nu inte om påhitt utan säger att han inte känner till det och det kan vara vilka andra hackare som helst än Putin. Detta när 17 underrättelsetjänster har enats om att Ryssland låg bakom attackerna. En rättsprocess som kommer fram till att Trump är inblandad eller, det räcker nog med att han kände till kan fälla honom. Vore inte fel.

Björklund vill ha 28 nya miljarder till försvaret och då har alla Allianspartier krävt mera...och det är bara drygt ett år sedan försvarsuppgörelsen med regeringen.
Så inleds Folk och Försvars rikskonferens i Sälen och Björklund och Liberalerna har lite trumf på hand som inte ställde upp på uppgörelsen med regeringen 2016 utan ville ha mer pengar.Han är också mer detaljerad i sitt förslag, som gammal major och vill ha en snabb uppgörelse. 96 Jas-plan ska behållas, mer luftvärn till marinen och 2 procent av BNP till försvaret 2026. Rätt inriktning givetvis. Satsa på svensk upprustning, återinför värnplikten, slå vakt om alliansfriheten, säg nej till Nato.

Stressen tar allt mer av våra mänskliga resurser i arbetslivet som i dag ägnas halva DN, dn.se/debatt, dn.se/nyheter.
Det är främst dubbelarbetande kvinnor som drabbas. En gedigen genomgång om hur man ska stärka vården finns i tidningen; bygg ut vårdprogram, tillsyn, unga, fler mottagningar, mer forskning. Men, men, vad gör man åt det. Arbetet beskrivs som "den tyngsta faktorn". Kan inte påverka arbetsplatsen, arbetstiderna, arbete och fritid dras ihop.

Mitt förslag är livsbalans - LIVSBALANS. Hur många gånger har jag inte tagit upp det...
Rätten att arbete så mycket och så lite man vill under olika skeden i livet, en arbetslagstiftning som stödjer detta och fackföreningar och arbetsgivare som ställer upp för det. Bra för människorna, företagen och landet.Inga kommentarer: