måndag 30 januari 2017

Intressant artikel "att det folkliga stödet för EU undermineras i dn.se/debatt av fyra forskare.
Stödet för EU minskar och nu krävs åtgärder för att öka tilliten, skriver fyra forskare på DN Debatt i dag. Lite akamemiskt skrivet men förslaget är glasklart "Att tydligt avgränsa EU:s verksamhetsområden kan paradoxalt nog visa sig vara ett effektivt sätt att stärka tilliten till EU".
Gör mindre på straff- och socialpolitik och mer på miljö-,utrikes- och säkerhetspolitik där medborgarna väntar sig att EU ska spela en större roll.
Det är väl ungefär vad jag sagt i 25 år....

Då är det bra att Sverige har nära och utvecklade förbindelser med Tyskland och Merkel när Storbritannien nu kommer att lämna.
Angela Merkel kommer hit i morgon och det är EU:s ledare i dag. Det behövs ingen titel och det blir än viktigare nu med Storbritanniens brexit, Putins annekteringar och Trumps dumheter. Ta vara på det,

 Nu kommer bostadsminister Peter Eriksson med ett förslag att sänka reavinstskatten för att öka rörligheten på bostadsmarknaden. Bra tycker jag, men..
Ännu bättre, för att stärka boendet och få fler bostäder vore att göra som i Norge att bygga en uthyrningsdel när nya hus byggs för ungdomar, studenter, ensampersoner, pensionärer, invandrare.
Det är ett utmärkt system där husägaren får in lite pengar och fler bostadslösa får bostad.


Inga kommentarer: