fredag 27 januari 2017

Mexicos president ställer in möte med Trump efter beskedet om att muren ska byggas. Trump bygger inte bra relationer någonstans,
Det är obegripligt hur en person kan arbeta med att förstöra så många relationer som möjligt, men så ser det ut med Trump. Nu säger Enrique Pena Nieto, nej till mötet med Trump och vem skulle inte göra det efter Trumps uttalanden. Dessutom ska Mexico betala muren och i dag kommer mediauppgifter om att Trump vill lägga på en tull på på 20% på mexicanska varor som importeras till USA. Och det är väl tänkt då att den tullen ska betala muren. Hur man gör sig ovän med alla. Kurs hos Donald Trump.

Theresa May vill ha en avsiktsförklaring om ett handelsavtal med USA för att kunna sätta press på EU i Brexitförhandlingarna.
Det är lätt att förstå att hon vill tala om för EU att det inte är några problem för Storbritannien att skapa egna handelsrelationer med omvärlden. USA är då det viktigaste landet och det är naturligt att hon tar kontakter där först. USA och Storbritannien har ju också "särskilda relationer" till varandra. Men kan hon lita på Trump? Är inte övertygad om det.

May har också ett problem. Hon kan inte sluta något avtal med USA så länge Storbritannien är kvar i EU och det kommer nog att ta ett tag.
Nu är det en avsiktsförklaring som ska skrivas under, men den är ju inte lika stark som ett avtal. Blir säkert en långa historia. Jag hoppas det ska gå men...


Inga kommentarer: