måndag 23 januari 2017

It-angrepp och hackning, det nya cyber kriget. Självklart måste man försöka skydda sig.
Det är ju inte bara min säkerhet det handlar om, i riksdagen t.ex, det är ju Sveriges och medborgarnas säkerhet det ytterst gäller. Det är ju mycket illa att just riksdagen missade viktiga systemuppdateringar som gjorde det möjligt att hacka datorerna. Det betyder att hemlig information kunde fås fram. Och det tog en månad  innan felen rättades till. Öppenhet, ja visst, men dumhet,risker och osäkerhet, nej det vill vi inte ha.

Vi vet nu från Amerika att främmande makter kan manipulera en valrörelse. Sverige måste naturligtvis förhindra detta så mycket som möjligt.
Den utredning statsminister Löfven talar om måste komma igång nu, nu. Sverige ligger ju i uppkant i it-och dataanvändning. Visa det.

Trumps första dag av de där viktiga första hundra var ingen framgång. Att ljuga om medierna för medierna och medborgarna var sämsta möjliga start.
Detta om man vill bli ansedd som en trovärdig president. en president som man kan litda på och som talar sanning och visar det. Inte en president som går ur med osanningar från presidenten själv och/eller hans pressekreterare. Ska det fortsätta så här blir Trumps första 100 dagar en katastrof.
Men det kanske är lika bra....
Inga kommentarer: