lördag 21 januari 2017

Trump: Det kan bli vad som helst från plus i infrastruktur till totalt haveri och kriser i världspolitiken.
Det är så man tänker. Tror inte jag är ensam. Det går egentligen inte att förutse någonting, Går det att tror på det Trump sa i installationstalet? Ja, det tragiska är att hans första acter som han signerade innehåller just sådant man hoppats varit skitprat. Men nej. Hans första acter var att skrota Obamacare och klimatavtalet som USA skrivit under. Vad betyder det? Det är det ingen som vet. Han ska också skrota miljöarbetet för friskare hav  och vatten. Och han säger att det kommer att ge tusentals jobb...

Och vad betyder "America first".  Bort från samarbetsavtal, frihandel, internationella överenskommelser. USA vänds inåt.
Om man ska tro Trump blir det så. Det enda tydliga internationellt som han nämnde var  kampen mot IS som "ska utrotas från jordens yta". Om det blir verklighet så måste han samverka med andra länder, världsdelar, personer. Man kan nästan se Trump och Putin framför sig skaka hand och tillsammans, utan EU, Nato och annan inblandning "utrota" IS.

Engagerande Kick-off med Värmdöcentern hos Ina och Kjell Ununger på Ingarö i går med många nya medlemmar.
Ja, det var roligt och engagerande och det tror jag alla 17 deltagarna tyckte. Ina och Christina Svenby höll i upplägget och mängder med post-it lappar klistrades upp på väggen om vad Värmdöcentern ska arbeta med under temat "En livskraftig skärgård". Vi ska samverka med Centerns uppgång på riks och i landstinget. Det här kommer att bli bra.

Inga kommentarer: