tisdag 24 januari 2017

Jan Björklund och Liberalerna har en helt annan modell för att "nå makten" än Moderaterna. C och L vill inte ha "cirkus"(C) eller "Nyvalsröra" (L).
Men det som skiljer C och L åt är att Jan Björklund kan tänka sig ett blocköverskridande samarbete med S och det har inte C eller Annie sagt något om, och jag tror inte det finns som en lösning för henne heller. Själv tycker jag inte det ska uteslutas. Sverige kan behöva en stabil regering över blockgränserna i en instabil situation både i den svenska .politiken och i världspolitiken. Men vi får ta en pilsner i taget.

Så här säger Björklund i dn.se/nyheter i dag. M utspelet att närma sig SD är "olyckligt". L "kommer inte att samarbeta med SD" och "inte heller att förhandla med SD."
M får ta ansvar för sin ståndpunkt, säger Björklund. Där är L och C lika. Björklund vill liksom C verka för fortsatt Allianssamarbete efter också efter valet.Han tror inte på någon mittenregering säger han. Han tror "att Alliansen och S skulle kunna ha en hel del bra reformer för Sverige och dessutom isolera ytterkantspartierna." Inte så dåligt.

Att fälla regeringen före valet skulle bara skapa nyvalsröra eller politisk cirkus säger L och C och det vinner inte landet på.
AKB:s förslag om att fälla regeringen med stöd av SD redan i höstbudgeten tror inte L och C på, det är glasklart. Det är AKB som har bevisbördan för att det skulle bli bra för både landet och Alliansen. Det har hon inte gjort. Hon har inte sagt något om fortsättningen på detta ställningstagande. Vad är det? En liten vink kan väl medborgarna få.

Inga kommentarer: