måndag 9 januari 2017

Utmärkt att frågan om ingrepp i den svenska valrörelsen tas upp av regeringen, men varför finns inga förslag?
Det är dagens tema i den svenska försvarsdebatten. Och visst, det är rätt och precis vad som sker.
Men det är en god början att inse situationen och det är inget annat parti vad jag sett som tagit upp frågan överhuvudtaget. Än mindre kommit med några förslag de heller om vad som ska göras.I Löfvens 8 punkter om en säkerhetsstrategi finns en som tar upp det psykologiska försvaret där det sägs att vi, måste "neutralisera" propagandakampanjer.

Det är alldeles för inkonkret och utan udd, men det är en början och alla partier måste nu visa konkretion och samarbetsanda
Försvars- och säkerhetspolitiken är ett område som bör hanteras med inriktning på samarbete och samsyn. Självklart finns stora skillnader, inte minst nu när miljarderna rullar ut från alla partier och visar skillnader på vad man vill satsa i pengar. Här är det riktningen som är viktig och den går åt samma håll. Att vänstern och Sverigedemokraterna står utanför är heller inte konstigt.Inget av de partierna har varit med i någon samlad uppgörelse och inte visat något intresse heller.

Allianspartierna ska driva på, regeringen måste känna trycket och Löfven verkar inte ha förstått det riktigt.
Samtidigt är det viktigt att också Allianspartierna kommer med konkreta förslag, inte minst om cyberattacker som är ett grovt övergrepp på det internationella samarbetet, Gör det, visa konkreta förslag. Låt inte bara som Östros "För lite och för sent".

Inga kommentarer: