torsdag 19 januari 2017

Och i morgon installeras Trump vid rodret och säkerhetspådragen är otroliga och osäkerheten stor vad som nu kommer.
Det beräknas komma 900 000 människor till installationen, men det beräknas också komma 200 000 kvinnor som demonstrerar mot Trump. Förståeligt och faktiskt obegripligt att alla hans från ohyfsade till straffbara och hotande uttalanden inte drabbat honom hårdare.Ska han hålla på så här nu i fyra år? 100 miljoner dollar eller närmare en miljard kronor beräknar ceremonin kosta. Inte klokt, men nu är vi i USA.

Svenska partiledarnas kommentarer är ungefär desamma men med lite försiktigare språkbruk.
Oroande, stor osäkerhet, farligt, försämrad trygghet, negativ påverkan. Den enda som inte är orolig är Jimmie Åkesson. Konsekvenser för Sveriges säkerhet dominerar. Läget kring Östersjön kommer att förändras om Trump står fast vid sina uttalanden om att USA inte automatiskt kommer att försvara Baltikum vid ett ryskt ang

Jag tror det kommer att balansera sig, om inte annat för att Trump ska kunna behålla sin stab och sina medarbetare.
När vardagsarbetet sätter in kommer Trump att få backa och lyssna på staben, medarbetarna, ministrarna och då kommer det att se annorlunda ut. Men räkna med fortsatta obegripliga, oväntade och farliga uttalanden.Hans twittrande tror jag kommer att minska, eller måste minska om stad och ministrar ska veta vad han för och vill. Framtiden får utvisa . Osäkerhet, var ordet.

Inga kommentarer: