måndag 20 mars 2017

Annie och Jonas DN:s huvudnyhet dn.se/nyheter . Sakpolitik och ideologi är precis vad folk vill höra istället för tjafs, påhopp och regeringsprat.
Det är roligt och det är bra att två motståndare politiskt kan debattera, nu för femte gången i Sverige kring sakfrågor, ideologi och att få tala tala till punkt, utan personliga angrepp.
De ska inte komma överens, tvärtom det är skillnaderna som ska fram utan att slå ihjäl varandra. Det är kontrasterna folk vill höra, om vinster i välfärden, företagande. fler enkla jobb, miljön, klimatet...

Roligt och positivt också att debatterna inleds med sådant man är överens om som flyktingpolitiken och det omänskliga med tillfälliga uppehållstillstånd och att familjeåterförening ska gälla..

Jag har ju förmånen att känna båda väl.
Jonas var v.ordf i Nej till EU under folkomröstningen 1994 där jag var ordförande och vi satt båda i EU-parlamentet tillsammans. Jonas säger vad han tycker men är en samarbetsperson,
Annie är partiledare för centern och vi har haft debatter på stämmor och möten och det är samma sak med henne, besked, klart och vi tycker olika där, men hej efteråt. Jag blir glad varje gång jag ser att de ska ha en ny debatt.

Och Centern är inte alls otydlig som DN säger dn.se/ledare.
Vi vill ha en Alliansregering, men utan Sd. Blir det ingen majoritet kan vi samarbeta med både S och Mp.


Inga kommentarer: