söndag 19 mars 2017

Socialdemokraterna har stora problem i hela världen, inte minst i EUropa. Kan Löfven och Sverige hålla stånd? Nej, tror inte det.
Det är bara att se kartan framför sig och siffrorna för S i opinion och val. Senast då S i Nederländerna som gick från 25 till ca 5 procent, ett totalt haveri. Snacka om S-Nederlag i Nederländerna....ha.
Detsamma tycks gälla för systerpartierna i Storbritannien och Frankrike som befinner sig i kris...

Tyskland går mot strömmen där den ännu inte valde s-ordföranden och S-kanslerskandidaten Martin Schulz bryter trenden.
Och kraftigt också. På mycket kort tid har han lyft S-siffrorna till de största på decennier och har nu lika stort stöd som Merkels CDU kring 30 procent. Martin Schulz kom in i EU-parlamentet samtidigt med mig men hann sitta däri över 20 år,de sista åren som erkänt duktig ordförande.

Schulz kan slå Merkel i valet den 24 september.
Varför? För att han är bra och för att folk börjar bli lite trött på  Merkel efter snart 12 år. Det är tre mandatperioder och se på Reinfeldt,...han klarade två och var lika populär i de egna leden...men folk vill ha något nytt och Merkel har blivit "tröttare".

Och S i Sverige då med Löfven. Han har hållit ställningarna hyggligt, men...
han har svårigheter åt alla håll. Vänstern vill ha mera, där vinster i välfärden är en svår nöt, Mp ligger redan kring 4-strecket och måste få komma fram om man ska orka. Ekonomin går bra, arbetslösheten minskar, men var finns visionen.

Det är Centern som tar nu, uppåt 14 procent och M är nere på drygt 18. Fantastiskt.
L kör Björklund i repris varje dag, men kring 5 procent, Kd, har försvunnit ut...M rasar. Ett och ett halvt år till valet...
Inga kommentarer: