onsdag 15 mars 2017

Kan Brexit följas av Skoxit? Storbritannien kan bli Lillbritannien.
Så ser läget ut efter första minister Nicola Sturgeons besked i går att hon kräver en andra folkomröstning om Skotlands självständighet. Storbritannien inget ansökan om utträde ur EU i slutet av mars samtidigt som Skottland lämnar Storbritannien i en folkomröstning som ska vara inom två år? Vad blir det kvar av samväldet? Ett mindre men envetet självständigt land?

L med Björklund och  Starbrink vill privatisera fem nya storsjukhus och återinföra vårdbiträden enligt dn.se/debatt.
Det är inte oväntat. Sjukvården kommer att bli en viktig fråga i valrörelsen. L har skolan, men det har inte hjälpt upp siffrorna för folk har inte hängt med i alla förslag L har lämnat under åren. Man har tröttnat. Nu blir det sjukvården, Fastläkarreform, lika god digital vård som fysisk och återinförda vårdbiträden kan Alliansen nog enas om, men förstatligande av fem sjukhus? Bra att L i alla fall undantar universitetssjukhusen.

Tråkigt för Alice Bah Kuhnke som har gjort ett gott intryck hittills, men nu gjort en riktig tavla.
Felaktiga fakta om återvändande IS-krigare som kanske är den största risken och det största hotet för Sverige. Det är personer som utbildats i att döda och återvänder hem. Här får man inte ljuga, vara oinformerad eller ha fakta fel. Det blir ett riktigt bakslag om uppgifterna flyttas ifrån henne.


Inga kommentarer: