tisdag 21 mars 2017

Vi behöver en närodlad kommunpolis: det är vad Centerpartiet i Stockholms län skriver på dn.se/debatt i dag. En polis som är närvarande i människors vardag.
Ett utmärkt förslag som aldrig skulle ha behövt läggas fram om inte lokalpolisen hade avskaffats i centraliserade polisreformen. När det inte finns någon lokal polis, med ett poliskontor i kommunen och en polisnämnd med förtroendevalda som följer och i viss mån styr arbetet så finns ingen närhet.

Bra skrivet
av vår distriktsordförande Michaela Haga och kommunalrådet i Huddinge Christian Ottosson. Nu ska vi se till att detta blir vårt beslut på distriktsstämman på lördag och på vår riksstämma i Malmö i september.

Nej till bussterminalen i Katarinaberget. Det var kravet från demonstrationen i går vid Stadshuset. Men stockholmspolitikerna lyssnar inte på oss i Nacka och Värmdö som är där mest.
Nej, vi bryr oss inte om er, säger man. Vi tar fram våra planer själva och ni får ta riskerna. För risker är det med en bussterminal i ett bergrum. Det blir som en säck om en olycka, en brand eller en explosion skulle ske. 30-40 uppradade bussar som tänder på varandra, rökgaser som dödar, usla utrymmesvägar. Dåligt beslutsunderlag för risker.

Mitt krav i talet vid stadshuset i går:
Ta fram en fristående risk- och sårbarhetsanalys av t.ex MSB, myndigheten för Säkerhetsberedskap, utred en alternativ plats för bussterminalen vid Slussen och säg Nej till Katarinaberget.. Inget av detta gjorde stadshuspolitiker i går kväll när man körde över demonstranterna och beslöt att den riskfyllda terminalen i Katarinaberget ska byggas.


Inga kommentarer: