tisdag 28 mars 2017

Putin har makten men det skakar under fötterna. Ryssland har alltid varit totalitärt och tsar Putin har gjort det ännu värre.
Om man delar ut pengar, gods, palats, herrgårdar och lyxyachter till de närmaste medarbetarna, eller korrumperar dem, så  vet man att de är lojala, vad som än händer. Det är så Putin har gjort med premiärminister Medvedev. Han gör som han blir tillsagd och får förmåner för miljarder.

13 miljoner visningar på Youtube har nu gjort det känt över hela Ryssland,
men inte ett ord i statsmedia. Han som filmade Alexej Navalnyj fick böter och fängelse och får säkert inte ställa upp i presidentvalet mot Putin. Ryssland, ett stort land i världen i dag med tragisk ledning...

Vi kan inte ha en kulturminister som ansvarig  för jakten mot våldsbejakande extremism. Det är fel mot Kuhnke som inte kan frågorna och det är fel mot medborgarna och säkerheten.
Anna Carlstedt, dagens nationella samordnare skriver i dn.se/debatt att det är brister i hennes uppdrag. Det ska hon tala om för statsministern, inte skriva i media om. En myndighet måste ha huvudansvaret och vara ansvarig inför regeringen. Punkt.

Bra att regeringen vill krympa EU-budgeten efter brexit och satsa på säkerhet, migration, konkurrenskraft, klimat och miljö och minska återbidragen till jordbruk och regionalstöd.
Om vi betalar mindre till EU kan vi själva sköta jordbruks- och regionalpolitik mycket bättre.

Inga kommentarer: