söndag 12 mars 2017Det holländska valet med högerpopulisten Gert Wilders som vill stoppa invandringen, förbjuda koranen och lämna EU påverkar hela EUropa.
Det är ett viktigt val på onsdag i Nederländerna. Wilders Frihetsparti PVV kan bli största partiet. Vad det blir för regering i Nederländerna är mindre viktigt. Han får betydelse som parti och det påverkar valen i Frankrike med Le Pen och i Tyskland med alternativ för Tyskland.

Gert Wilders liknar mycket Trump
i sättet att föra politik, sin stora stora vit kalufs, ego och maktgalen och ständiga påståenden och anklagelser på Twitter. Men han har stora delar av folket med sig som är "trött på det liberala etablissemanget."

Det går snart inte att vara en kontruktiv EU-kritiker
när främlingsfientliga partier som Nationella fronten  och Frihetspartiet bara skriker att de vill lämna EU.Någon debatt, någon analys eller något alternativ diskuteras inte. Tragiskt.

Och Nederländerbna har också stoppat Erdogans parti AKP i Turkiet från att hålla valtal i landet precis som Tyskland.
Alldeles rätt tycker jag eftersom han vill skapa en diktatur med honom som president där yttrandefrihet och rättsstat ska bort. Tyvärr använder han Nederländerna  som argument mot hela EUropa,,
Varifrån kommer Trump, Le Pen, Wilders, Farage, Putin, Erdogan. Har folken valt dem? Och varför?

Inga kommentarer: